Skye - Bordspel

Vanaf 8 jaar
2 - 5 spelers
+/- 60 min
27,5 x 19 x 6 cm
Bluf:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Taktiek:
4 sterren

Het spel

In dit vlotte en gevarieerde bied- en legspel bouw je met landtegels een territorium dat zoveel mogelijk punten moet opleveren. Welke elementen scoren, is echter elk spel verschillend!

Elke ronde trek je 3 tegels, waarvan je er in het geheim 1 aflegt en de prijs van de andere 2 bepaalt. Daarna koopt elke speler er 1 van een ander tegen de gestelde prijs. Tegels die je overhoudt, mag je zelf bouwen, maar het geld erop ben je kwijt.

Aan het einde van elke ronde bepalen scoretegels waar je punten voor krijgt. Omdat die al aan het begin van het spel zichtbaar zijn, kun je daar rekening mee houden en je tactiek erop afstemmen. Omdat er maar 4 van de vele scoretegels in het spel komen, is Skye iedere keer weer volledig anders!

Skye is een uitdagend en interactief spel met verrassend eenvoudige spelregels!

Video

Tactische speeltip(s)

- Denk goed na over de prijs die je aan je tegels geeft. Maak je ze te goedkoop, dan verdien je maar een beetje geld voor wellicht een lucratieve tegel. Maak je ze te duur, dan blijf je er zelf mee zitten en ben je het geld ook nog kwijt.

- Spelers die niet aan de leiding gaan, krijgen compensatie in de vorm van geld. Omdat geld erg belangrijk is in dit spel, kan het daarom een zinvolle tactiek zijn om tijdens het spel iets minder te scoren om tweede of derde te staan. Pas natuurlijk wel op dat je niet teveel achterloopt.

- Kijk goed naar de scoretegels. Deze bepalen mede de tactiek van alle spelers en daardoor ook de prijs van de tegels.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • catan piraten 53
  • Nosferatu+Kaartspel 60
  • piraten en ontdekkers 1
  • 2 75