Kinderspellen

999 Games heeft de beste kinderspellen!

Vanaf de leeftijd van 4 jaar kun je al bij ons terecht voor kwalitatief goede spellen voor kinderen. In ons assortiment vind je reactiespellen, junior-versies van onze grootste titels en andere spellen die aansluiten bij de beleving van de jongste spelertjes. Kinderspellen zijn ideaal voor hun ontwikkeling en zijn ook nog eens hartstikke leuk.

Naast bekende grote titels als Catan, Carcassonne en De Legende van Andor hebben we ook junior-varianten van deze spellen. Andor: De Jonge Helden vertaalt het epische verhaal van het originele spel naar een meer kindvriendelijke setting. Catan Junior is een meer gestroomlijnde versie van het originele Catan, dat bovendien in de junior-variant een vrolijk piratenthema heeft. Carcassonne Junior maakt het beroemde tegelspel toegankelijk voor de jongste spelertjes, die bovendien door de opzet van Carcassonne Junior worden gestimuleerd om vooral samen te spelen.

Ideaal voor kinderen zijn reactiespellen als Halli Galli of Stapelgekke Speedcups. Halli Galli is het schoolvoorbeeld van een reactiespel. In Halli Galli draai je om beurten een kaart van je eigen stapel om. Zodra op alle bovenste omgedraaide kaarten van de spelers samen vijf stuks van dezelfde soort fruit te zien zijn, moet er op de bel geslagen worden. Wie het snelst slaat, wint. Ook Stapelgekke Speedcups wordt met een bel gespeeld. In dit kinderspel moet je zo snel mogelijk gekleurde bekertjes volgens de aanwijzingen van een kaartje stapelen of opstellen. Wie dit het eerst lukt, slaat op de bel en wint het kaartje. Wie de meeste kaartjes scoort, wint het spel.

Kinderspellen stimuleren sociaal gedrag bij kinderen en helpen ze bij het ontwikkelen van onder andere de motoriek en het herkennen van kleuren en vormen. Een spel als Regenwormen helpt ze bovendien om vaardigheden zoals rekenen op een speelse manier toe te passen. Leren hoeft niet saai te zijn, zeker niet met een leuk spelletje voor kinderen!