Vasco da Gama - Bordspel

Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 120 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Strategie:
4,5 sterren
Geluk:
1,5 sterren
Bluf:
2 sterren

Het spel

Vasco da Gama heeft de opdracht gekregen om een scheepsroute naar India te vinden. De spelers zijn rijke reders, die onder leiding van de beroemde ontdekkingsreiziger roem en rijkdom proberen te vergaren.

De spelers kiezen om beurten een actie en het moment waarop ze deze willen uitvoeren. Hoe eerder ze aan de beurt willen komen, des te groter is het risico dat ze daarvoor moeten betalen. Ze ronselen bemanning, kopen schepen en sturen deze naar verre bestemmingen. Tijdens het spel kunnen ze de hulp inroepen van invloedrijke hoogwaardigheidsbekleders, die hen verschillende voordelen opleveren. De spelers verdienen voornamelijk punten door het navigeren van hun schepen. Wie treedt in de voetsporen van Vasco da Gama?

Vasco da Gama is een indrukwekkend planningsspel, waarbij de spelers elkaar voortdurend voor de voeten lopen.

Tactische speeltip(s)

Omdat iedereen hetzelfde wil en het bijna onmogelijk is om overal als eerste aan de beurt te zijn, is het belangrijk om voor jezelf te betalen welke actie in deze ronde het belangrijkste is.

Het spel duurt maar 6 ronden. Als je goed wilt profiteren van het "doornavigeren" van schepen, moet je er dus voor zorgen dat je snel 1 of 2 schepen van waarde 7 of hoger op het speelbord hebt liggen. Let goed op het handelsschip en de schepen die bij de andere spelers liggen. Daardoor kun je goed zien welke plekken nog beschikbaar zijn als je aan de beurt komt.

Onderschat het belang van geld niet. Daarmee kun je uitstekend afdwingen dat je op de belangrijkste momenten als eerste aan de beurt bent.

  • Recente Zoekopdrachten
  • duel kaartspel 2
  • catan kaartspel uitbreiding 22
  • de boze wolf 999 games 9
  • kolonisten van catan kaartspel uitbreiding\ 1