Vlotte Geesten XL - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
2 - 8 spelers
+/- 25 min
20 x 20 x 5 cm
Combineren:
5 sterren
Reageren:
5 sterren
Geluk:
1 sterren

Het spel

Luxe versie van het bliksemsnelle reactiespel

Deze grotere versie van Vlotte Geesten bevat 9 in plaats van 5 voorwerpen, waardoor de spelers voor nog grotere uitdagingen komen te staan.

Elke ronde wordt een kaart omgedraaid. De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten?

Negen voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld. Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.

De spelregels bevatten 4 varianten die het de spelers nog moeilijker maken. Zo moet er bijvoorbeeld op spiegels, klokken of uilen worden gelet.

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer de speelstukken uit je hoofd te leren. Dat maakt het combineren makkelijker.

Grijp niet in het wilde weg. Dat kost je kaarten.

Introduceer pas varianten als iedereen de basisspelregels beheerst.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • catan piraten 5
  • 2 3
  • Qwirkle playmat Connect Bordspel 26
  • de kolonisten van catan het snelle kaartspel 234