Voor de Poorten van Loyang - Bordspel

€ 44,99
bij 999 Games
Op voorraad!
Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd

Overzicht

Economisch spel van de auteur van Agricola. Verbouw groenten en lever ze aan verschillende klanten. Originele spelmechanismen zorgen voor een ongeëvenaarde spelbeleving.
Vanaf 10 jaar
1-4 spelers
+/- 90 min
Strategie:

Geluk:

Bluf:

  • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
  • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
  • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Fascinerend strategisch puzzelspel van Uwe Rosenberg, de auteur van Boonanza, Agricola en Le Havre. In dit realistische spel proberen de spelers zoveel mogelijk geld te verdienen met het telen en verkopen van verschillende groenten. Daarbij maken ze gebruik van de diensten van verschillende ambtenaren en vaklieden. Het spel duurt 9 ronden. Elke ronde oogsten de spelers hun akkers en krijgen ze er een nieuwe akker bij. Daarna volgt een fase waarin iedere speler op basis van een ingenieus spelmechanisme twee nieuwe kaarten kiest. In de actiefase ten slotte voert iedere speler zoveel acties uit als hij kan of wil. Hij kan groenten planten, kopen, verkopen, dienaren spelen, groenten op de markt ruilen en vaste en eenmalige klanten leveren. Dit laatste levert goed geld op en daar gaat het allemaal om. Sommige dienaren hebben invloed op de bezittingen van andere spelers, waardoor vooraf uitgedachte plannen ook best kunnen mislukken. Aan het einde van zijn beurt kan een speler een klein deel van zijn overgebleven groente bewaren en koopt hij punten. Ook dit gaat weer volgens een innovatief systeem. Het eerste punt in een beurt kost 1 yuan, maar een volgende stap kost zoveel als het veld op het scorespoor aangeeft. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint. Net als de andere spellen van Uwe Rosenberg heeft Voor de Poorten van Loyang voor elk aantal spelers aangepaste spelregels. Daardoor is het altijd weer net even anders, maar altijd spannend. Het spel is uitstekend geschikt om solitair te spelen.

Meer informatie
Artikelcode 999-LOY01
Gewicht 0.8100
Merk 999 Games
Afmetingen 31,5 x 22,5 x 7 cm
Auteur Uwe Rosenberg
EAN Code 8717249193531
Jaar van Uitgifte 2010
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Het is erg belangrijk om voldoende groenten binnen te krijgen. Probeer zo snel mogelijk één of twee akkers erbij te krijgen. Omdat akkers 2 yuan kosten, betekent dat echter ook dat je altijd een beetje geld achter de hand moet houden om ze aan te kunnen schaffen.

Je kunt elke ronde 1 veld op het scorespoor vooruit voor 1 yuan. Zorg ervoor dat je dat ook elke ronde doet, anders loop je al snel achter de feiten aan.

Wees voorzichtig met vaste klanten. Ze garanderen weliswaar inkomsten, maar zorgen er daardoor voor dat je geen ruimte hebt om eenmalige klanten te leveren, die relatief meer opleveren. Let goed op wat andere spelers kiezen en voor zich hebben liggen. Houd vooral rekening met dienaren die dingen van jou kunnen afkopen of ruilen. Dat kan vervelende gevolgen hebben als je je daar niet tegen indekt.

Videos