Maak van de koude dagen warme herinneringen met de leukste spellen van 999 Games!

12 minuten | Geschreven door Melvin van der Stoop

Grijze, regenachtige dagen, waarop bladeren hun kleur verliezen en van de bomen dwarrelen. De avonden worden knus en mensen verlangen naar samenzijn en gezelligheid... Het is overduidelijk: we bevinden ons middenin het najaar van 2023! Deze periode leent zich perfect om met vrienden en familie rond de tafel te zitten en te genieten van de leukste bord- en gezelschapsspellen. Bij 999 Games weten we daar natuurlijk alles van! Daarom hebben wij de perfecte spellen geselecteerd die niet alleen voor vermaak zorgen, maar je ook helemaal in de gezelligheids- en feeststemming van het najaar brengen. Of je nu op zoek bent naar strategische uitdagingen, hilarische momenten of gewoon gezelligheid met de familie. Dus steek de kaarsjes aan, schenk een warme kop chocolademelk in en laten we beginnen met...

De klassiekers

Catan

Al 25 jaar is deze ware klassieker een onbetwist feit als het gaat om mensen samenbrengen voor een bordspelletje! Dit spel heeft daarmee een vaste plek veroverd in woonkamers met knisperende openhaarden of gezellige keukentafels. Deze tijdloze favoriet biedt volop interactie, een vleugje geluk en ontelbare tactische mogelijkheden. Begin met 2 dorpen op een variabel spelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Gooi bij elke beurt met 2 dobbelstenen om te bepalen welke grondstoffen jouw dorpen opleveren. Handel vervolgens met de bank of medespelers, want je krijgt niet alle benodigde grondstoffen. Bouw nieuwe dorpen, straten en steden of koop ontwikkelingskaarten voor speciale acties! Maar let op de struikrover die rondloopt en sommige landschappen leegrooft! Je ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Al bekend met het basisspel maar op zoek naar meer CATAN speelplezier? Probeer dan ook de uitbreidingen zoals CATAN: Zeevaarders of CATAN: Steden & Ridders!

De Zoektocht naar El Dorado

Voor avonturiers die de koude herfst- en winterdagen willen vullen met spanning en ontdekking is er De Zoektocht Naar El Dorado! Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze stad van goud. De reis voert je door jungles, over kolkende rivieren en langs lokale stammen. El Dorado biedt niet alleen een spannend avontuur, maar ook de mogelijkheid om je eigen weg te banen door onbekende gebieden! Wat dit spel extra leuk maakt voor families is de manier waarop het samenspel tussen spelers aanmoedigt. Het strategisch plannen van routes en het delen van ontdekkingen zorgen voor een gezamenlijke ervaring, perfect voor een gezellig spelavondje met de familie. Bovendien zijn de spelregels gemakkelijk op te pakken en dus is het geschikt voor zowel beginners als gevorderden, waardoor iedereen mee kan spelen! Dankzij de verschillende speelborden kan met elk nieuw potje een nieuw pad naar El Dorado worden opgesteld, waardoor het nooit verveelt! TIP: voeg de 3 uitbreidingen van El Dorado samen om 1 groot speelbord te maken, wat de dynamiek van het spel nog verder verrijkt!

Til jouw feest naar een hoger niveau met deze partyspellen!

30 Seconds®

Een klassieker onder de partyspellen, 30 Seconds draait helemaal om snel denken en nog sneller praten, waardoor het perfect is voor grote gezelschappen op feestjes en partijen! In de koude dagen van het najaar zitten we vooral binnen, en met 30 Seconds hoef je je dan ook geen moment te vervelen. Het is natuurlijk een klassieker om een goede reden! 30 Seconds is HET partyspel om mensen bij elkaar te brengen door uitdagende, maar vooral hilarische momenten te creëren! Het draait allemaal om punten verdienen in elke ronde. Een teamlid neemt een kaart met vijf namen en probeert ze te beschrijven, terwijl de rest van het team ze moet raden, alles binnen een halve minuut. Elk kaartje heeft vijf namen, waardoor het maximale puntenaantal per ronde vijf is. Kortom, 30 SECONDS® garandeert uren speelplezier met jouw familie en vrienden. Het wordt zeker supergezellig!

Sounds Fishy

Sounds Fishy is een hilarisch partyspel waarin spelers drie verschillende rollen kunnen hebben. De rader leest een vraag voor en probeert de rode vissen te ontmaskeren. De rode haringen geven namelijk het verkeerde antwoord op de vraag, maar doen alsof dat het juiste is. De echte blauwe vis geeft ten slotte het juiste antwoord... Maar doet dan alsof dat het verkeerde is! De creatieve verzinsels, samen met het raden van de juiste antwoorden, zorgen niet alleen voor hilarische momenten, maar het is ook een uitstekende ijsbreker voor de koudste dagen! Sounds Fishy is dus de perfecte toevoeging aan je winteravonden.

20 Second Showdown

Wat is het najaar zonder een vleugje competitie rondom vrienden en familie? 20 Second Showdown is een vliegensvlug spel dat zeer geschikt is voor grote groepen en daarmee perfect voor bij het samenzijn! Dit onmisbare partyspel brengt teams tegenover elkaar voor een (vriendschappelijke) wedstrijd! De uitdagingen variëren van het doen van de YMCA tot het noemen van landen die beginnen met de letter B. 20 Second Showdown biedt het beste van beide werelden, met razendsnelle actie en veel plezier. Nu sta je nog voor een keuze: spring je in het team van je ouders en versterk je team geel, of bundel je je krachten met blauw en laat je je ouders zien wat team kids echt in huis heeft?

OOK DE KLEINSTE SPELERS LATEN WIJ NIET IN DE KOU STAAN!

Spookslot

In het najaar wordt het buiten steeds sneller donker, en hoewel de Halloween versieringen alweer zijn opgeborgen, laten de spoken zich niet tegenhouden! Als paranormaal onderzoeker doorloop je stap voor stap het onheilspellende Spookslot, ontwijk je alle vallen en race je om zo snel mogelijk van de top van het Spookslot naar de uitgang te komen! Spookslot is niet alleen een spannende race, maar ook het toppunt van nostalgie. Deze vernieuwde versie van het klassieke Spookslot uit de jaren '80 brengt herinneringen terug voor ouders, die ze nu met hun eigen kinderen kunnen delen! Daarmee is dit spannende spel een prachtig spel voor het hele gezin.

Dodo

Dodo is een spannend familiespel dat draait om snelheid, goede samenwerking, en een scherp geheugen. Met een eenvoudige opzet ben je snel in actie. Het doel? Red het ei van de dodo voordat het te laat is! De spanning bouwt op terwijl het ei langzaam over het prachtige spelbord rolt, waardoor het een race tegen de klok wordt om het op tijd te redden. Dit voegt extra spanning toe aan het spel, omdat je nauwkeurig en in teamverband moet spelen om het ei in veiligheid te brengen. De gezellige en kleurrijke Dodo is niet alleen perfect voor gezins- en kinderspelavonden, maar de zichtbare tijdsdruk van het rollende ei zorgt voor een opwindende twist die iedereen intensief betrokken houdt, waardoor het een leuke ervaring wordt vol plezier!

Catan Junior

Voor jonge ontdekkers en handelaars die nog te klein zijn voor het basisspel van Catan, biedt Catan Junior een piratenvariant die kinderen op een eenvoudige en leuke manier introduceert in de wereld van het bekende handelsspel CATAN. De perfecte balans tussen eenvoud en uitdaging maakt het ideaal voor binnenshuis avonturen tijdens de koude dagen. In je beurt dobbel je en krijg je fiches van het overeenkomende landschap op het spelbord. Beweeg Kapitein Haak om landschappen te blokkeren, bouw piratenforten of schepen met specifieke grondstoffen, vraag Coco de papegaai om hulp voor extra voordelen, ruil fiches en plaats je piratenfort op de burcht! De eerste speler met alle 7 piratenforten wint!

SNELLE TUSSENDOORTJES!

Pick a Pen: Tuinen

Voor liefhebbers van compacte spellen met een vleugje innovatie is Pick a Pen: Tuinen een uitstekende keuze! Het spel, gespeeld met echte potloden in plaats van dobbelstenen, geeft een unieke draai aan het bekende 'roll & write'-genre, waarbij je punten verdient door velden in te kleuren. Hierdoor biedt het dezelfde speelmaterialen voor verschillende moeilijkheidsgraden. Als je aan de beurt bent, kies je een potlood en kleur je het aangegeven aantal vakjes in. Die moeten aan elkaar grenzen, maar ook aan voorgaande ingekleurde groepen. Zo probeer je elke tuin met 1 kleur of juist 5 verschillende kleuren te vullen. Lukt dat, dan mag je bonuspunten op je vel inkleuren. Het spel is afgelopen als één van de spelers al zijn tuinen helemaal heeft ingekleurd of 5 keer niet heeft kunnen inkleuren. Lukt het jou om de meeste punten te scoren? Ontdek naast Pick a Pen: Tuinen ook Pick a Pen: Riffen en Pick a Pen: Crypten. Perfect voor als je geen genoeg kunt krijgen van dit populaire en vernieuwende spel!

Keer op Keer

Voor degenen die het jaar 'keer op keer' willen afsluiten met eindeloos plezier, is er... Keer op Keer! Dit veelzijdige dobbelspel, geschikt voor zowel jong als oud, biedt unieke speelsessies vol diverse strategieën. Wachten hoeft niet; zelfs als het niet jouw beurt is, kun je dobbelstenen kiezen en vakjes afkruisen. Keer op Keer is eenvoudig aan te leren en overal mee naartoe te nemen, daarmee is Keer op Keer ideaal voor gezelligheid bij vrienden op de bank, in de pauzes op school, of gewoon met de familie aan de keukentafel! Of je nu speelt met je broer, oma, of de nieuwe vriend van je zus, Keer op Keer is ‘keer op keer’ een hit! Strategisch vakjes kruisen, elkaars speelvelden bekijken, en bonuspunten scoren maken elke ronde spannend. Ontdek uitbreidingen zoals Keer op Keer: Nog Een Keer en Keer op Keer: Daar Gaan We Weer voor extra uitdaging!

Clever

Clever is het ultieme dobbelspel voor families die houden van snel en slim denken! Met constante interactie en spanning biedt het een ideale mix van tactiek en plezier. Gooi met dobbelstenen om punten te verdienen en kies slim welke dobbelsteen je gebruikt om categorieën op je scoreblad in te vullen. Elke kleurencategorie geeft op een unieke manier punten. Slimme keuzes leiden tot kettingreacties, en het invullen van vakjes activeert bonussen, waardoor je de hoogste scores behaalt met clevere combo's! Clever behoort tot de beste dobbelspellen. Ondanks zijn compacte formaat voelt het door de diverse tactische keuzes aan als een groots spel. Een ware topper van de maker van het bekende spel Kwakzalvers! Voor liefhebbers van strategie en families die van denkspellen houden, is Clever een absolute aanrader. De verschillende lagen van diepgang en het slimme ontwerp maken het een must-have in elke spellencollectie.

L.A.M.A.

Snelheid en hilariteit komen samen in het vliegensvlugge kaartspel Lama, ideaal voor gezinnen en spellenspelers. Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Probeer elke beurt kaarten af te leggen; anders krijg je minpunten. Kun je niets afleggen, dan kun je kiezen tussen passen of een (hopelijk goede) kaart trekken! Minpunten worden fiches, maar als je al je kaarten kwijtraakt, mag je een fiche teruggeven van waarde 1 of 10. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! Lama kenmerkt zich door een verrassend eenvoudig spelverloop; iedereen die tot 7 kan tellen, kan Lama spelen. Zoals vaak bij spellen van deze spelauteur bekend is, ontdek je meer nuances naarmate je het vaker speelt! Lama biedt, gezien de korte speelduur, voldoende stof tot nadenken, plezier en gezelligheid! Moet je vroeg passen en strafpunten accepteren, of blijf je kaarten trekken in de hoop op een opeenvolgende reeks kaarten die je allemaal kunt uitspelen? De dynamiek van Lama wordt bepaald door de beslissingen van medespelers, wat bijdraagt aan interactie en spelplezier!

Halli Galli

Voor liefhebbers van eenvoudige reactiespellen is Halli Galli een uitstekende keuze! Elke speler heeft een gedekte stapel kaarten met kleurrijke vruchten. Per beurt draait elke speler een kaart om en legt deze op de eerder omgedraaide kaarten. Zo is er altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers snel op de bel te drukken! Wie als eerste drukt, krijgt alle open kaarten. De speler zonder kaarten is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?

Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Halli Galli is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook uitstekend vermaak voor studenten of families die even een eenvoudig, gezellig spelletje willen spelen.

Voor wie niet genoeg kan krijgen, of op zoek is naar Halli Galli met een draai, zijn er verschillende varianten zoals Halli Galli Twist beschikbaar!

Een najaar vol speelplezier!

Laat het najaar bruisen met gezelligheid met de spellen van 999 Games! Terwijl de bladeren vallen en de avonden langer worden, brengen onze spellen families en vrienden samen voor de leukste momenten. Van het tijdloze Catan tot het avontuurlijke El Dorado, er is voor elk wat wils. Geniet van lachwekkende avonden met partyspellen zoals 30 Seconds en Sounds Fishy! Ook de kleintjes worden niet vergeten met het spannende Spookslot en het vrolijke Halli Galli. Duik in het plezier van onze spellen en maak van de koude dagen warme herinneringen!

Over de schrijver

Yo, Melvin hier! Sinds juni 2023 vervul ik de rol van marketingassistent, waarbij mijn focus ligt op diverse PR-gerelateerde taken. Ik ben helemaal in mijn element als het gaat om alles wat met spellen te maken heeft, zowel analoog als digitaal. Mijn liefde voor spellen begon al op jonge leeftijd en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik kan daarnaast eindeloos praten over alles fantasy en sci-fi, van spellen tot series en films!