Op deze pagina tref je extra’s aan, om zo nog meer plezier te halen uit jouw spellen van 999 Games. We hebben hier voor verschillende spellen online bestanden voor scorebladen staan, zodat je hiermee zelf extra scorebladen kunt aanmaken. Ook hebben we voor een aantal spellen gratis mini-uitbreidingen, die je met jouw spel kunt combineren.

Daarnaast hebben we op deze pagina errata staan. Bij 999 Games besteden we veel tijd en energie in de ontwikkeling van de leukste spellen. Er kunnen echter altijd kleine foutjes in het spel komen, zoals vertaalfoutjes, een verkeerde layout of een verkeerd weergegeven spelregel. De zogeheten errata zijn aanvullingen waarin deze foutjes worden verbeterd. Op deze manier kunnen deze spellen alsnog met veel plezier kunnen worden gespeeld.

Cartoon van Bert in een huifkar met allemaal extra's achterin de kar

Scorebladen

Geen scoreblad meer over om je score aan het eind van het spel te noteren? Geen zorgen! Als je op de naam van de spellen hieronder klikt, word je naar een online bestand met het scoreblad geleid. Laat maar zien wie er gewonnen heeft!

1000 bommen & granaten

Agricola

Agricola: 2 Spelers

Anno 1800

Brieven uit Whitechapel

Catan: De Legende van de Veroveraars

Crown of Emara

Vrijdag

Wingspan

Wingspan: Europa

Wingspan: Oceanië

Wizard

Zinga

Dizzle

Gratis uitbreidingen

Met deze mini-uitbreidingen zorg je voor volop variatie in jouw spellen van 999 Games!

A

De Legenden van Andor

Bonuslegendes:

De escorte van de koning

Bevrijding van de mijn

De trollenmars (NB: alleen te spelen met uitbreiding De Verloren Legenden: Donkere Tijden)

Mini-uitbreidingen:

De roep van de Skrallen

Het laatste kampvuur

Gevecht om Cavern

Mini-uitbreidingen in combinatie met Het Sterrenschild:

De wensput

Koram, het goropperhoofd

Mini-uitbreidingen in combinatie met De Reis naar het Noorden:

Irja, de zeemeermin

Extra heldentableaus:

De Wolfskrijger

Bedenk je eigen held!

De Legenden van Andor: De Eeuwige Kou

Hoe gaat het na legende 4 verder? Vind je eigen legende uit en gebruik de blanco kaarten.

B

Boonanza

Klik hier voor een online bestand met extra bonenvelden.

C

Carcassonne: Solovariant

Speel nu Carcassonne als solospel! De spelregels voor de solovariant vormen een uitdaging, waarin je een zo hoog mogelijke score moet halen. De spelregels komen compleet met tips voor een moeilijkere of juist makkelijkere speelervaring. Ook te gebruiken voor een coöperatief spel in teamverband! Klik hier voor de spelregels voor Carcassonne: Solovariant.

Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers

De uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers is uitsluitend bedoeld voor de nieuwste edities van Catan. Heb je echter een houten editie en wil je toch deze uitbreiding proberen? Klik hier voor uitleg hoe je alsnog de uitbreiding kunt combineren met jouw editie van Catan!

Catan: de Legende van de zeerovers

Hoewel de Catan-uitbreiding De Legende van de Zeerovers bedoeld is voor Zeevaarders, kan deze ook worden gecombineerd met Steden en Ridders. Wel is er dan bij sommige scenario’s sprake van een gebrek aan balans in het spel. Om dit op te lossen hebben we gezorgd voor speciale aanwijzingen om De Legende van de Zeerovers en Steden en Ridders optimaal te combineren. Klik hier om te lezen hoe je dat kunt doen.

Catan: scenario #Blijfthuis

Met de mini-uitbreiding #Blijfthuis wordt de rol van de struikrover aangepast. In plaats van dat er van spelers wordt gestolen, zorgt de struikrover voor grondstoffen voor iedereen met een dorp of stad bij de huizen van de struikrover. #Blijfthuis komt met twee nieuwe landschapstegels, waarop de huizen van de struikrover staan afgebeeld.

#Blijfthuis kan worden gespeeld met het basisspel, de uitbreiding Zeevaarders en de uitbreiding Steden en Ridders. Klik hier voor een PDF van Catan: scenario #Blijfthuis.

Catan: De Vorsten van Catan

Hoe je de Vorsten van Catan als toernooi kan spelen vindt je hier.

D

De Crew - Promo - De Vlucht naar het ISS

Klik hier voor de spelregels van De Crew - Promo - De Vlucht naar het ISS

De Crew - Promo - Het Deimos Avontuur

Klik hier voor de spelregels van De Crew - Promo - Het Deimos Avontuur

P

Paleo

Het Inwijdingsritueel is een mini-uitbreiding voor Paleo. Deze module is ideaal om kennis te maken met mechanismes van dit coöperatieve spel. Klik hier voor de spelregels van Het Inwijdingsritueel.

De terreurvogels is een mini-uitbreiding voor Paleo. Je ontdekt een nieuw territorium en vindt een aantal vreemde grote eieren. Jouw missie is om deze eieren te vinden voordat de vogels uitkomen en onvermoed onheil veroorzaken. Klik hier voor de spelregels van De terreurvogels

Paranormale Detectives

Heb je alle moordzaken van Paranormale Detectives al gespeeld en wil je meer mysteries oplossen? Klik hier hier voor extra content, met maar liefst 28 nieuwe paranormale cases!

Patchwork

Patchwork kan ook solo worden gespeeld. We hebben voor solospelers een spelregelvariant met eenvoudige regels en een de iets meer complexe Automa-variant. Voor de Automa-variant is de mini-uitbreiding Patchwork Automa nodig. De eenvoudige solo-regels geven een vaststaande manier waarop een denkbeeldige tweede speler acties uitvoert. De Automa-variant geeft met behulp van kaarten veel meer variatie in de manieren waarop de acties van de denkbeeldige speler worden uit worden gevoerd.

Klik hier voor de regels van de eenvoudige solo-variant

Klik hier voor de regels van de Automa-variant.

Errata

A

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

In alle boekjes bij plaatje 11 is een extra getal "Zichtbaar" deze zou alleen voor Gabby zichtbaar moeten zijn, de andere spelers kunnen deze negeren anders komen zij bij een verkeerd plaatje uit.

Bij plaatje 70 in het boekje van Kik en Sarah is het getal 105 te zien op de kluis helaas kom je dan op een verkeerd plaatje uit omdat alleen Kik dat getal moet kunnen zien, dus Sarah kan dit getal negeren.

Adventure Games – Het Gevang

Op bladzijde 52 van het avonturenboek staat het getal 3175. Dit moet zijn 31205.

Adventure Games – Monochrome Inc.

Op bladzijde 51 van het avonturenboek staat: "Neem avonturenstrips F3 en leg deze open rechts naast etage A. Leg gedekt rechts daarvan etage A neer en dan gedekt daarboven in oplopende volgorde etages F, G, H en I." In de laatste zin moet etage A worden vervangen door etage E.

De Legenden van Andor: De laatste hoop

Bij Legende 15 horen de kaarten "Ontmaskerd 1" en "Ontmaskerd 2" te zitten. Per ongeluk heeft de tweede kaart echter de naam "Betoverd 2" gekregen. Hoewel de naam incorrect is, klopt verder alles aan de kaart en moet deze als "Ontmaskerd 2" worden beschouwd.

De Legenden van Andor: De Eeuwige Kou

Kaart D van legende 2 moet uit het kaartenbestand verwijderd worden. D moet ook van de lijst van benodigde kaarten voor legende D weg (en dus moet 18 kaarten door 17 kaarten worden vervangen).

Anno 1800

Door een drukfout valt op pagina 12 van de spelregels een regel tekst voor de helft weg. Klik hier voor een correcte versie van deze pagina.

C

Carcassonne: De Mist

Er is helaas een fout geslopen in de spelregels van Carcassonne: De Mist. Er ontbreekt een klein stukje uitleg in het blok "Speelmateriaal en voorbereiding". Op pagina 3 staat bovenaan de pagina de volgende tekst:

Leg tot slot de 15 geesten als algemene voorraad naast het scorespoor.

Direct na deze uitleg moet de volgende regel komen te staan:

Zet drie van deze geesten op de afgebeelde geestsymbolen van de starttegel.

D

Dominion: Hijs de Zeilen

Op de achterkant van de doos en in de spelregels staat dat er in de nieuwste editie 15 embargofiches inzitten. Deze vermelding klopt echter niet. Het correcte aantal is 10 embargofiches, die dan ook als zodanig in Hijs de Zeilen aanwezig zijn. Het aantal van 10 embargofiches wordt ook in zowel de originele versie als in alle andere internationale versies gehanteerd.

M

Marco Polo

In Marco Polo zijn een paar kleine foutjes terechtgekomen. Klik hier voor uitleg bij deze foutjes en voor verdere verduidelijkingen van de spelregels.

S

De Schat van Kadora

Helaas is er tijdens het opmaken van het spel een klein foutje in gekomen: één van de kaarten met de donkerblauwe ruitvormige diamant heeft aan één kant van de kaart twee keer een 1 staan en aan de andere kant twee keer een 2 staan. Dit moeten allemaal enen zijn. Op tafel valt dit goed op, maar in de hand moet je hier even op letten.

T

Tapestry

Bij sommige beschavingen lijkt het soms als of ze te sterk of juist te zwak zijn. Voor spelers die meer balans in Tapestry aan willen brengen, raden we deze beschavingsaanpassingen aan.

W

Wonderboek

Heel incidenteel kan het voorkomen dat het boek niet in een keer open gaat. Klik hier voor een duidelijke online videouitleg over hoe je veilig en zonder problemen het boek kunt openen.

Spelregels

D

De Poorters van Nieuwstad

Download hier de spelregels van De Poorters van Nieuwstad

H

Het Witte Kasteel

Download hier de spelregels van de promokaart van Het Witte Kasteel.

Bekijk hier het speelmateriaal van Het Witte Kasteel.

M

Mega Empires

Je kunt hier de spelregels downloaden van Western Empires en Eastern Empires.

Eastern Empires Spelregels

Eastern Empires - Tutorial

Western Empires Spelregels

Western Empires - Tutorial

Western en Eastern Empires combineren? Wil je kortere games? Download hier aanvullende scenario's.

Scenario's

S

Stenen Tijdperk: Talisman

Download hier de regels voor de nieuwe hutten in Stenen Tijdperk: Talisman

T

Take 5 Promokaart

Download hier de regels voor de promokaart van Take 5.

Andere extra's

Take 5 Tuckbox

Heb je de gratis Take 5 Tuckbox ontvangen op bijvoorbeeld een evenement waar wij aanwezig waren?

Download dan hier de spelregels.

Catan combinatie mogelijkheiden

Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers met houten Catan

De uitbereiding Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers is uitsluitend met de kunststoffen Catan-versies soepel te combineren, toch willen we onze klanten met de houten editie tegemoet komen, hier is te zien hoe het toch mogelijk is:


Uitleg Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers met houten Catan

De Legenden van Andor: Andorgram

Benieuwd welke uitbreidingen met welke spellen je kan spelen? Bekijk het Andorgram!

De Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden

De Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden komt met een eigen sfeervolle soundtrack! Klik hier voor de pagina waar deze soundtrack te vinden is. Klik vervolgens op de knop “Soundtrack” om een zip-bestand te downloaden, dat de soundtrack als mp3 bevat.

Exit: Adventskalender: De Jacht op het Gouden Boek

Let op: enorme spoilerwaarschuwing. Klik hier dus niet op als je de adventskalender nog niet hebt gespeeld.

Wil je de Exit Adventskalender opnieuw spelen? Bekijk dan hier de instructies.

Adventure By Book: De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Op zoek naar de spelregels van De Schatzoekers van de Kuala-archipel? Bekijk die hier.

Vind hier de oplossingen voor De Schatzoekers van de Kuala-archipel.

Vind hier het missieblad voor De Schatzoekers van de Kuala-archipel.

Adventure by Book: Gevangen!

Vind hier het scoreformulier van Gevangen!

Adventure By Book: Jouw Pretpark

Op zoek naar de spelregels van Jouw Pretpark? Bekijk die hier.

Hier vind je het scoreformulier voor Jouw Pretpark

Adventure by Book: Ridders

Vind hier het scoreformulier voor Ridders

Adventure by Book: Sherlock Holmes

Vind hier het missielogboek van Sherlock Holmes

Vind hier het scoreformulier van Sherlock Holmes

Saboteur Promokaarten

Zie hier de uitleg over de nieuwe actiekaarten uit de set promokaarten voor Saboteur.