Flash Point - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
2 - 6 spelers
+/- 45 min
30,5 x 22,3 x 4,6 cm
Geluk:
3 sterren
Tactiek:
4 sterren
Interactie:
5 sterren

Het spel

Een coöperatief bordspel, waarin de spelers ten minste 7 slachtoffers uit een brandend huis proberen te redden. Met onder andere 4 moeilijkheidsgradaties, 2 verschillende speelborden, 8 bemanningsleden met speciale eigenschappen, gevaarlijke stoffen, een ambulance en een brandweerwagen. Het ingenieuze dobbelmechanisme zorgt ervoor dat elk spel volledig anders verloopt.

Afhankelijk van het gekozen niveau leggen de spelers aan het begin van het spel een aantal vuurfiches, gevaarlijke stoffen, hotspots en punten van aandacht in het huis. De spelers kiezen vervolgens in overleg wie welk bemanningslid aanstuurt en waar ze het huis binnengaan. Ook de startplaats van de 2 voertuigen bepalen de spelers zelf. Om beurten besteden ze 4 actiepunten om te bewegen, te blussen of speciale acties uit te voeren. Alles met als doel om zoveel mogelijk slachtoffers naar de ambulance te dragen. Maar aan het einde van elke beurt breidt het vuur zich uit. Daarbij kan er van alles gebeuren: vonkoverslagen, ontvlammingen, rookontwikkeling en zelfs explosies, die deuren uit hun voegen rukken of muren beschadigen. Daardoor zou het huis kunnen instorten, wat betekent dat de spelers hebben verloren. Redden ze echter ten minste 7 slachtoffers voordat het huis in elkaar zakt, dan winnen de spelers gezamenlijk!

Flash Point is een ontzettend spannend spel voor het hele gezin. Door het samenwerkingsaspect en de interactie garanderen we vele gezellige uren speelplezier!

Video

Tactische speeltip(s)

Pas op met de actie "Hakken". Het kan voordelen hebben om sneller te kunnen bewegen, maar als alle schadestenen op het speelbord liggen, stort het huis in en hebben de spelers verloren.

Probeer efficiënt gebruik te maken van de speciale eigenschappen van de bemanningsleden en de voertuigen.

Wees voorzichtig met het laten liggen van slachtoffers en gevaarlijke stoffen. 1 verkeerde worp en er ontstaat een explosie, waardoor de hele operatie kan mislukken.

  • Recente Zoekopdrachten
  • weerwolven 6
  • zeevaarders oude versie 4 pers 5
  • vorsten van catan 87
  • Vlotte geesten 3