Nieuws

 1. Testers gezocht: wie o wie geeft Leo een goede knipbeurt?

  Leo de langharige leeuw moet binnen 5 dagen naar de kapper om het respect van de andere dieren in de jungle niet te verliezen. Helpen jullie hem er voor sluitingstijd te zijn?

  Lees meer »
 2. Ben Verschooris: winnaar BK Saboteur

  Tijdens de spellenbeurs Zomerspel afgelopen weekend in België werd voor de tweede keer het Belgisch Kampioenschap Saboteur gehouden. Wat het evenement extra leuk maakte was dat de bedenker van het spel: Frederic Moyersoen ditkeer bij het evenement aanwezig was. Na een spannende finale bleek Ben Verschooris de duidelijke winnaar. Voor de rest van de top 4 werden er uiteindelijk tiebreakers bijgehaald.

  Lees meer »
 3. Kort interview: Frederic Moyersoen over Saboteur

  Waar komt jouw inspiratie voor het spel Saboteur vandaan? 
  In 1998 was ik een groot fan van een tv-show in België, genaamd "De Mol". De serie ging over een groep mensen die missies moeten volbrengen in een vreemd land. Tussen de kandidaten zat ook een geheime ‘slechterik’, die de taak had om de missies te saboteren. Tijdens iedere aflevering werd een kandidaat weggestemd, waardoor het gemakkelijker en spannender werd voor het publiek om erachter te komen wie de saboteur was. Aan het einde bleven er maar 3 kandidaten over voor de laatste missie. Hoewel het zeer succesvol was, is de serie na enkele jaren gestaakt. Op dat moment was ik al bezig met het ontwerpen van spelletjes, maar na een paar jaar had ik nog steeds weinig succes. In januari 2001 was ik van plan om voor de tweede keer naar de speelgoedbeurs in Nürnberg te gaan en ik was nog steeds op zoek naar een nieuw spelconcept. Dus heb ik geprobeerd het populaire tv-concept te vertalen naar een goed kaartspel.

  Lees meer »
 4. Welk spel past het beste bij jouw vader(dag)?

  Uit onderzoek blijkt dat vaders in verhouding veel meer tijd door brengen met hun kinderen als het gaat om spellen spelen, terwijl moeders meer tijd doorbrengen met hun kinderen in zorgactiviteiten. Onze tip voor Vaderdag is dan ook: speel gezellig eens wat nieuws met je vader om deze dag extra leuk te maken! Wat voor een vader heb jij? Bekijk hieronder welk spel het beste bij hem past.  Lees meer »
 5. Carcassonne nieuwe stijl: welke spellen sluiten aan op de oude stijl en welke niet.

  Sinds vorig jaar zijn zowel de ontwerpen van de dozen als de legtegels van het populaire Carcassonne en al zijn uitbreidingen vernieuwd.

  Wij hebben gemerkt dat er soms nog wat onduidelijkheid is over welke spellen uit de oude Carcassonne-lijn nou wel of juist niet aansluiten op de spellen van Carcassonne met het nieuwe ontwerp. Hieronder vind je de informatie van alle spellen uit de Carcassonne-lijn die inmiddels in een nieuw jasje zijn verschenen met de daarbij horende uitleg.

  Basisinformatie:
  De volgende uitbreidingen van Carcassonne zijn inmiddels in de nieuwe stijl verschenen:

  1: De Uitbreiding (heet nu: Kathedralen & Herbergen)
  2: Kooplieden & Bouwmeesters
  3: De Draak, de Fee & de Jonkvrouw
  4: De Toren
  5: Burgemeesters & Abdijen
  6: Graaf, Koning & Consorten
  10: Het Circus

  Al deze nieuwe uitbreidingen zijn te spelen met het oude Carcassonne basisspel, doordat de achterkanten van de tegels gelijk zijn gebleven. Alleen het ontwerp aan de voorkant ziet er nieuw en dus anders uit. Maar dit heeft verder geen gevolgen voor het spelverloop. De spelregels van de uitbreidingen zijn niet aangepast en er zijn geen nieuwe regels toegevoegd. Het enige verschil is dus de opmaak van de voorkant van de tegels.

  Lees meer »
 6. 999 Games Open-Toernooien 2017

  In 2016 introduceerde wij het 999 Games Open toernooi, dat uit een reeks kleine toernooien bestaat. Deelnemers kunnen het hele jaar punten verzamelen door spellen van 999 Games in toernooiverband te spelen. De te spelen spellen verschillen per periode.
  In deze maanden mogen spellenverengingen, winkels en cafés zoveel toernooien organiseren als ze willen. De spelers die daaraan meedoen, verdienen daar punten mee. Deze tellen voor de ranking die wij online bijhouden. De top 8 van de ranking en 4 door 999 Games uitgenodigde spelers spelen de finale op het Spellenspektakel in Eindhoven. 

   

  Ook een 999 Games Open organiseren? Klik hier voor meer informatie.

  Periode: Mei / Juni
  Spel: Potion Explosion / Boonanza

  Lees meer »
 7. Update Catan Big Game: meer dan de helft van de kaarten verkocht.

  De kaartverkoop van het Catan Big Game evenement gaat hard. Al meer dan de helft van de kaarten zijn inmiddels verkocht. Wil jij deze te gekke groepservaring niet missen? Zorg dan dat je er snel bij bent en help mee het wereldrecord Catan spelen te verbreken!

  Lees meer »
 8. Nieuwsoverzicht: mei 2017

  Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games.

  Lees meer »
 9. Moordenaar, dief en priester gezocht!

  We zijn weer op zoek naar testers en deze keer voor het mega-spannende rollenspel Machiavelli Deluxe!

  Lees meer »
 10. Selma Dorrestein eerste vrouwelijke Nederlands Kampioen Catan!

  Zondag 21 mei werd in Veldhoven gestreden om de titel Nederlands Kampioen Catan.

  Lees meer »
 • Recente Zoekopdrachten
 • bor* 2
 • catan kaartspel uitbreiding steden en ridders 33
 • de kolonisten van catan het snelle kaartspel 9
 • kaartspel 9