Aankondiging - Meer spellen in drakenthema

Na het zien van de enorme populariteit van onze drakenthema-spellen, hebben we besloten om een aantal van onze klassiekers op te poetsen en ze een coole drakenmake-over te geven! Welke van deze nieuwe versies kijk jij het meest naar uit?

.

Bertje die een vlag met "1 April" vasthoudt

.

Speciale Drakenversie van Take 5!

Spannend kaartspel, waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan. Wie incasseert de minste drakenkoppen?

Het spel bevat 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten in de vorm van drakenkoppen. Iedere speler krijgt er 10 en er liggen 4 kaarten open op tafel. Elke ronde kiest iedereen een kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van die rij als strafpunten nemen alvorens hij zijn kaart neerlegt. Wie na 10 ronden de minste drakenkoppen heeft, wint.

Take 5! is een ideaal spel voor grotere groepen mensen die een eenvoudig, snel spelletje willen spelen. Daarom is dit spel erg populair onder studenten en grotere families en drakenliefhebbers.

Vanaf 10 jaar | 2-10 spelers | 45 minuten

Het snelle deductiespel, nu met draken!

Werk samen om de juiste draak uit een groep van 12 kaarten te achterhalen! De spelleider geeft hints door nieuwe kaarten te laten zien. De spelleider mag alleen aangeven wat zijn gespeelde kaart gemeen heeft met de kaarten die de raders moeten verwijderen. Vervolgens wijs je draken aan, waarmee je de kaarten verwijdert waarvan jij denkt dat deze niet de juiste draken zijn. Als je een hint verkeerd opvat en per ongeluk de juiste draak aanwijst, ben je af.

De spelregels bevatten ook een variant voor gevorderde spelers waarin de spelleider zijn kaart ook verticaal mag spelen om aan te geven dat de gespeelde draak juist verschilt van de te verwijderen draken. Daardoor wordt het uitdagender voor de raders om de tips goed te interpreteren, maar is het spel wel iets makkelijker te winnen.

De spellen uit de Similo-serie zijn makkelijk te leren en zijn dankzij de handige verpakking overal te spelen. Alle spellen zijn prachtig geïllustreerd met een kenmerkende cartoonachtige stijl. De verschillende delen kunnen met elkaar worden gecombineerd. Similo: Draken kan dus worden gespeeld met de overige Similo-delen Mythen, Sprookjes, Historie, Dieren & Wilde Dieren. Probeer ze allemaal!

Vanaf 7 jaar | 2-8 spelers | 10 minuten

Draken in het spel met de bel!

Halli Galli Draken is een uitdagende variant van het actiespel "Halli Galli".

Door de combinaties van kleuren en draken moet je nu op veel meer verschillende dingen tegelijkertijd letten. Behoud jij het beste overzicht?

De spelers draaien om beurten steeds 1 kaart om. Zodra alle open kaarten samen precies 5 gelijke draken in willekeurige kleuren of precies 5 willekeurige draken in dezelfde kleur tonen, mogen de spelers op de bel slaan. De snelste wint alle openliggende kaarten. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Vanaf 7 jaar | 2-4 spelers | 15 minuten