Op zondag 1 september organiseert Roll The Dice in samenwerking met 999 Games het Nederlands Kampioenschap Catan. De beste spelers komen uit alle windstreken naar Nieuwegein om te bepalen wie zich in 2019 de heerser van Catan mag noemen en zich kwalificeert voor het EK Catan later dit jaar.

Dus jij bent goed in Catan? Laat dan zien uit welk hout (of een andere grondstof naar keuze) je bent gesneden op het NK 2019. Net als ieder jaar keren we op dit toernooi terug naar de basis en laten we de uitbreidingen voor wat het is. Er wordt dus uitsluitend met het Catan basisspel gespeeld. Elke deelnemer speelt drie ronden waarna de vier beste spelers doorgaan naar een laatste finalepotje. Daar spelen ze om de prijzen: de nummers twee, drie en vier worden beloond met spellen.

De uiteindelijke winnaar van het toernooi kwalificeert zich bovendien voor het Europees Kampioenschap Catan dat dit jaar voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Het Spellenspektakel in Utrecht, nog geen 10 kilometer verderop, zal het terrein zijn waar het eerste EK in ons land plaatsvindt.

Dus, ben je 10 jaar of ouder en ken je spelregels van het Catan basisspel op je duimpje? Schrijf je dan in via onderstaande link. Er is in totaal plek voor 200 deelnemers. Zorg dat je er snel bij bent want voor de eerste 100 inschrijvingen ligt er bij het toernooi een verrassing klaar. Deelname is gratis, aanmelden kan tot 22 augustus.

Inschrijven:
https://www.rollthedice.nl/inschrijven-nk-catan/

Meer informatie vind je op:
http://www.rollthedice.nl/activiteiten/nk-catan/.

Datum:
1 september 2019

Aanvang:
12.45 uur

Prijsuitreiking:
17.00 uur

Locatie:
Fletcher Hotel, Buizerdlaan 10, 3435 SB Nieuwegein


Nog even oefenen?

Twee jaar geleden werd het EK Catan in Barcelona gehouden. Dit keer hebben wij de eer om het EK te organiseren. Op deze toernooien presteert Nederland meestal erg goed. Zo halen we sinds 2011 altijd een plek binnen de top 8 en werd Selma Dorrestein in 2017 zelfs tweede. In deze video geeft Selma een aantal speeltips voor Catan. Doe er je voordeel mee in aanloop naar het NK!: 

Het EK Catan op het Spellenspektakel

Mocht je het NK winnen of tweede worden, zorg dan dat je het weekend van 9 en 10 november vrijhoudt. Op het EK Catan in Utrecht word je drie dagen samen met 39 andere deelnemers ondergebracht in het Hampton hotel. Op het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van Nederland, ga je het toernooi spelen, in de avond heb je tijd om ook bij andere spellen aan te schuiven. Op zondag volgt een excursie en de finale.