NK Catan 2022

Op zondag 4 september organiseert Roll The Dice in samenwerking met 999 Games het Nederlands Kampioenschap Catan. De beste spelers komen uit alle windstreken naar Nieuwegein om te bepalen wie zich in 2022 de heerser van Catan mag noemen en zich kwalificeert voor het WK Catan later dit jaar.

Dus jij bent goed in Catan? Laat dan zien uit welk hout (of een andere grondstof naar keuze) je bent gesneden op het NK 2022. Net als ieder jaar keren we op dit toernooi terug naar de basis en laten we de uitbreidingen voor wat het is. Er wordt dus uitsluitend met het Catan basisspel gespeeld. Elke deelnemer speelt drie ronden waarna de vier beste spelers doorgaan naar een laatste finalepotje.

De beste twee Nederlanders plaatsen zich voor het WK Catan in Malta. De winnaar krijgt vanuit 999 Games een tegemoetkoming (max. € 150) in de reiskosten.

Dus, ben je 10 jaar of ouder en ken je spelregels van het Catan basisspel op je duimpje? Schrijf je dan in via onderstaande link. Er is in totaal plek voor 200 deelnemers. Deelname is gratis, aanmelden kan tot 22 augustus.

Inschrijven:
https://www.rollthedice.nl/inschrijven-nk-catan/

Meer informatie vind je op:
http://www.rollthedice.nl/activiteiten/nk-catan/

Datum:
4 september 2022

Aanvang:
12.30 uur

Prijsuitreiking:
17.00 uur

Locatie:
Fletcher Hotel, Buizerdlaan 10, 3435 SB Nieuwegein

Nog even oefenen?

Vijf jaar geleden werd het EK Catan in Barcelona gehouden. Op deze toernooien presteert Nederland meestal erg goed. Zo halen we sinds 2011 altijd een plek binnen de top 8 en werd Selma Dorrestein in 2017 zelfs tweede. In deze video geeft Selma een aantal speeltips voor Catan. Doe er je voordeel mee in aanloop naar het NK!: 

Het WK Catan in Malta

Mocht je het NK winnen of tweede worden, zorg dan dat je 18-21 november vrijhoudt. Op het WK Catan in Malta word je drie dagen samen met 39 andere deelnemers ondergebracht in het Grand Hotel Excelsior. Hier zal het WK ook plaatsvinden. 

Artikel toegevoegd aan je winkelwagen