Olympicards - Kaartspel

Vanaf 6 jaar
2 - 7 spelers
+/- 20 min
17,6 x 12,7 x 4 cm
Tactiek:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

In dit kaartspel doe je zelf aan 9 disciplines van de Olympische Spelen mee. Zo krijg je de wedstrijdspanning van dit geweldige evenement mee zonder je in sportkleren te hoeven hijsen.

Je bestrijdt elkaar bij 9 sporten. Aan het begin van het spel krijg je 6 kaarten, die elk een waarde en een kleur hebben. Elke sport heeft zijn eigen spelregels voor het spelen van kaarten. Om beurten speel je steeds 1 kaart (soms 2 kaarten). Kan of wil je geen kaart meer spelen, dan pas je. Wie als eerste past, wordt laatste op dit onderdeel, maar krijgt er wel veel kaarten bij. Wie als laatste overblijft, wint de sport en krijgt een gouden medaille, die punten waard is. Hij heeft zo echter wel minder kaarten over voor een volgend onderdeel. Wie na 9 sporten de meeste punten heeft, wint het spel.

Olympicards is een vlot en sportief kaartspel voor het hele gezin!

Video

Tactische speeltip(s)

Kijk van tevoren de sportkaarten even door, zodat je weet op welke manier kaarten kunnen worden gespeeld. Je komt dan niet voor verrassingen te staan.

Het spelsysteem zorgt ervoor dat je lang niet alle sporten kunt winnen. Weeg goed af of het het waard is om kaarten te spelen. Soms is het beter om te passen en je kaarten te bewaren, zodat je meer kans maakt bij een volgend onderdeel.

  • Recente Zoekopdrachten
  • sushi-bar 3
  • Stenen Tijdperk Bordspel 59
  • pete catan 52
  • ban van de ring strijd 87