Russian Railroads - Bordspel

Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 120 min
31,7 x 22,7 x 7 cm
Geluk:
0,5 sterren
Strategie:
4 sterren
Tactische opties:
4 sterren

Het spel

Uitdagend treinspel voor de echte liefhebber!

Dit unieke werkverschaffingsspel werd in 2014 genomineerd voor de Expert Nederlandse Spellenprijs. Wij zijn er trots op dat dit fascinerende spel door een deskundige jury zo hoog aangeslagen wordt.

Zet je arbeiders onder andere in om de spoorlijnen Siberië, St. Petersburg en Kiev uit te breiden en te moderniseren. Verder moet je locomotieven aanschaffen en opwaarderen, die over deze spoorlijnen rijden. De velden die door deze treinen worden bereikt, leveren je speciale acties op, maar vooral ook veel punten aan het einde van een ronde. Met het bouwen van fabrieken en het vooruitzetten van je industriesteen op het industriespoor bevorder je de industrialisering. Daarmee scoor je op een andere manier speciale acties en extra punten.

Omdat elk actieveld maar één keer per ronde kan worden gebruikt en er voor elke actie een ander aantal arbeiders nodig zijn, sta je elke beurt weer voor moeilijke keuzes. Efficiënt gebruik van arbeiders betekent dat je wellicht meer acties kunt doen, maar zijn dat ook de acties die je op dat moment echt nodig hebt?

Wie scoort uiteindelijk de meeste punten?

Russian Railroads is een treinspel dat je laat kiezen uit een enorm scala strategie├źn.

Video

Tactische speeltip(s)

Zorg ervoor dat je altijd ruimte hebt voor het vooruitzetten van bepaalde spoorsegmenten.

Bedenk steeds goed welke locomotief je op welke spoorlijn nodig hebt. Het is zonde als een betere locomotief net de goede velden niet bereikt.

Verdeel je aandacht niet teveel. De meeste strategieën leveren pas aan het einde van het proces de meeste punten op.

  • Recente Zoekopdrachten
  • De Vorsten Van Catan - Kaartspel 216
  • de colonisten van catan het snelle kaartspel 11
  • 999-LVA02 23
  • 999-EI 3