Dobbelspellen

Altijd tijd voor een spelletje met de dobbelspellen van 999 Games!

Onze dobbelspellen zijn makkelijk te leren, duren nooit lang en staan altijd garant voor plezier. We hebben moderne klassiekers als Regenwormen en Konijnenhokken, maar ook moderne roll & writes zoals Clever en Keer op Keer. Probeer ze allemaal!

Goede dobbelspelletjes zijn eenvoudig, maar geven toch ook wat uitdaging. Geluk speelt met dobbelspelletjes altijd een rol, al geeft het betere dobbelspel de speler ook altijd iets van tactische keuzes. Dat is bij onze dobbelspellen niet anders. Dat zie je met name goed terug bij een dobbelspel als Clever of Keer op Keer. Wat voor worp je krijgt is afhankelijk van geluk. Wat je met die worp doet is een kwestie van slim nadenken.

Dat alle dobbelspellen om dobbelstenen draaien betekent niet dat ze allemaal op elkaar lijken. Integendeel! Zo draait Keer op Keer vooral om een beetje ruimtelijk inzicht. Door na een worp slim dobbelstenen te kiezen, vul je vlakken op je scorevel in. Regenwormen daarentegen draait om push your luck. Hoe ver durft je te gaan voor een zo hoog mogelijke score, voordat je af bent?

Een groot voordeel van deze dobbelspelletjes is de kleine omvang. Ze zijn dus altijd makkelijk mee te nemen. Dit maakt ze ideaal tijdens vakanties of tijdens een pauze op het werk of op school. Of speel ze meerdere keren achter elkaar! Keer op Keer heeft deze naam immers niet voor niets.

Dobbelspellen zijn letterlijk zo oud als Rome. Er zijn zelfs dobbelstenen gevonden in graven van Egyptische farao's van meer dan 3.000 jaar geleden. Maar het dobbelspel gaat met zijn tijd mee. Een van de laatste ontwikkelingen is de opmars van de roll & write, een dobbelspel in combinatie met een scorevel waarop moet worden geschreven. Dit soort spellen zijn razend populair. Dankzij los verkrijgbare blocnotes met extra scorevellen raak je nooit uitgedobbeld.