Strategiespellen

Strategiespellen

Tijd voor een uitdaging met de strategische bordspellen van 999 Games! Strategische spellen zijn altijd goed voor een leuke avond speelplezier. Nodig een paar gelijkgestemde vrienden uit, zet Wingspan, Anno 1800 of Tapestry op en laat de mentale krachtmeting maar beginnen!

Maar wat zijn strategiespellen? Een goed strategisch bordspel is een spel waarin je keuzes moet maken en zowel op lange als de korte termijn moet nadenken over wat je plan van aanpak gaat zijn. Keuzes voor de juiste tactiek moeten de doorslag geven bij het winnen van het spel, of het nu om kleine strategische spelletjes als Carcassonne gaat of om een ambitieus expertspel als Tapestry. Geluk kan altijd een kleine rol spelen, wat op zich ook niet erg is. Maar de geluksfactor mag bij een strategisch spel niet leidend zijn.

Dat een strategisch spel om denkvermogen vraagt, hoeft niet per se te betekenen dat het dan ook een erg ingewikkeld spel betreft. Misschien wel het bekendste strategiespel ter wereld is schaken. Er zijn honderden boeken geschreven over dit spel, dat al jaar en dag bekend staat als het intellectuele spel bij uitstek. En wat blijkt? De spelregels passen letterlijk op één A4tje. Het verloop van een beurt in schaken past zelfs in slechts één regel: verzet een speelstuk, klaar. Maar die ene enkele regel geeft je vervolgens wel heel veel opties. En geluk speelt in schaken uiteraard geen enkele rol.

De betere strategische spellen werken vaak op deze manier: een simpele actie in een setting waarin al die simpele acties samen een wereld van mogelijkheden geeft. Je moet misschien een expert zijn om het spel geheel door te hebben. Maar veel liefhebbers van strategiespellen vinden het net zo leuk om alle mogelijkheden te verkennen en zo als het ware binnen het spel op avontuur te gaan.

Laat je daarom niet intimideren door een label als "expertspel" of "strategiespel". Zorg desnoods voor een goede vriend of kennis die het spel al een beetje kent, trek een avondje ervoor uit en ga kijken hoe ver je komt. Misschien win je? Misschien win je niet, maar haal je een bizarre strategie uit die wonderwel werkt? En misschien bevalt het spel zo goed, dat je het net zo vaak wilt spelen totdat je wel wint!

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over onze strategiespellen? Bekijk dan onze antwoorden op veelgestelde vragen. Wanneer je geen antwoord op je vraag vindt, verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice via 0900 – 999 0000 of via ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.