Stenen Tijdperk - Bordspel

Vanaf 10 jaar
2 - 4 spelers
+/- 60 min
31,5 x 22,5 x 9,2 cm
Geluk:
3 sterren
Tactiek:
4 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

De steentijd kenmerkt zich door beginnende akkerbouw, het produceren van nuttige grondstoffen en het bouwen van hutten. Handelen wordt steeds populairder en de beschaving ontwikkelt zich in rap tempo. Maar ook traditionele vaardigheden als jagen zijn vereist om stamleden te eten te kunnen geven.

In dit bordspel probeer je te overleven in Stenen Tijdperk. Daartoe zet je jouw stamleden op verschillende gebieden in. Je jaagt op wild om je volk van voedsel te voorzien, ontwikkelt gereedschap en verzamelt grondstoffen als hout, steen en zelfs goud, waarmee je functionele en waardevolle hutten bouwt. Uiteraard ontbreekt ook gezinsuitbreiding niet, noodzakelijk om later in het spel meer acties te mogen uitvoeren. Tijdens het spel zijn er talloze manieren om aan punten te komen, zoals het bouwen van hutten en het verzamelen van beschavingskaarten in combinatie met bepaalde ontwikkelingen. Je wint als je uiteindelijk de meeste punten hebt.

In Stenen Tijdperk zijn er veel manieren om je doel te bereiken, waardoor iedere speler een andere strategie kan kiezen. Aan het einde van het spel zal blijken welke de juiste was.

Stenen Tijdperk is een prachtig spel voor zowel families als gevorderde spelers. Wegens aanhoudend succes brengen we het spel opnieuw op de markt.

Video

Tactische speeltip(s)

Je kunt veel punten scoren met het bouwen van hutten, maar ook beschavingskaarten kunnen veel opleveren. Met deze laatste kun je bij de eindtelling nog behoorlijk klimmen.

Omdat je bij de grondstoffenvelden afhankelijk bent van de dobbelsteen, moet je erop letten dat je er voldoende stamleden inzet. Het zou zonde zijn als je net een oogje tekort komt en daardoor een loze actie hebt.

Let goed op de anderen. Je kunt vaak goed zien wat ze van plan zijn. Probeer ervoor te zorgen dat je op tijd je stamleden op je belangrijkste acties inzet, voordat een ander je voor is.

Awards

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • De vorsten van Catan geoot kaartspel voor 2 spelers 6
  • coöperatief bordspel 168
  • catan kaartspel goud en piraten 175
  • weerwolven van wakkerdam het dorp 10