De beste spellen van het voorjaar 2022

Leestijd: 8 minuten | Geschreven door Peter Duivenvoorde

De beste spellen van 2022 vind je bij 999 Games! Ook dit voorjaar hebben we weer een groot aantal toptitels. Er is voor ieder wat wils, van complexe expertspellen tot avontuurlijke coop spellen en van originele roll & writes tot hilarische partyspellen. Lees snel verder over wat wij voor jou in het voorjaar van 2022 in petto hebben!

Tapestry

Kunst en Architectuur
Vanaf 12 jaar
1 - 5 spelers
+/- 120 min

Til je beschaving naar een hoger niveau met Tapestry: Kunst en Architectuur! Deze uitbreiding voegt een nieuw ontwikkelingsspoor aan het bord toe, in de vorm van Kunst. Ook bevat de uitbreiding een groot aantal nieuwe beschavingstableaus, miniaturen en hoofdsteden.

Libertalia

Vanaf 14 jaar
1 - 6 spelers
+/- 60 min

Word de rijkste luchtpiraat van Galecrest! Stuur je bemanningsleden naar eilanden om buit binnen te halen. De rang van je kaarten en je persoonlijke reputatie bepalen wie de buit krijgt. Iedereen heeft dezelfde karakterkaarten, maar wie gebruikt ze het slimst?

Robin Hood

Vanaf 10 jaar
2 - 4 spelers
+/- 45 min

Ga samen op avontuur in Sherwood Forest! Dankzij het veranderende speelbord geeft dit coöperatieve spel een unieke spelervaring. Het begeleidende boek zorgt ervoor dat je in een mum van tijd aan de slag kan en geen enkel avontuur hetzelfde is.

Witchstone

Vanaf 12 jaar
2 - 4 spelers
+/- 60 min

Welke magiër wordt de Meester van de Heksensteen? Door tegels in je toverketel te leggen voer je acties uit in de fantasy-wereld van Witchstone. Slimme combinaties van tegels zorgen voor kettingreacties. Verzamel kristallen en scoor de meeste overwinningspunten!

Great Plains

Vanaf 10 jaar
2 spelers
+/- 20 min

Verover met jouw stam de grote vlaktes in dit nieuwe spel voor 2 spelers! Door stamleden op vakken te zetten, kun je een meerderheid binnen een vlakte krijgen. Speciale dieren zorgen ervoor dat je over bergen kunt vliegen of je tegenstander aan kunt vallen. Wie wordt de heerser van de Great Plains?

Similo Mythen

Vanaf 8 jaar
2 - 8 spelers
+/- 15 min

Vind samen de juiste kaart in deze nieuwe editie van Similo! Door de hints van de spelleider te volgen moet je samen net zolang kaarten aanwijzen en deze afleggen tot het enige goede mythische karakter overblijft. Zodra je per ongeluk de goede kaart aanwijst, ben je af!

Port Royal Big Box

Vanaf 8 jaar
1 - 5 spelers
+/- 30 min

Schuim de zeven zeeën af, op zoek naar rijkdom en avontuur! Deze prachtige Big Box-editie met vernieuwd artwork bevat het basisspel en drie uitbreidingen, waarvan er twee nooit eerder in het Nederlands zijn uitgebracht.

Boonanza Jubileumeditie

Vanaf 10 jaar
2 - 7 spelers
+/- 45 min

Boonanza bestaat 25 jaar! Deze jubileumeditie komt in een luxe uitgevoerde doos met speciale varianten en extra's. Ook komen we met de uitbreidingen Marco Boono en Heilige Boontjes

Wink

Vanaf 8 jaar
4 - 8 spelers
+/- 30 min

In het hilarische partyspel Wink moet je ontdekken welke speler bij welke handlangerkaart hoort. Wijs een handlangerkaart aan en kijk wie naar je knipoogt. Maar pas op! Als iemand door heeft dat je knipoogt, ben je af!

Fiësta Mexicana

Vanaf 8 jaar
2 - 4 spelers
+/- 30 min

In dit vrolijke veilingspel probeer je je tafel met zoveel mogelijk Mexicaanse gerechten te vullen. Je biedt tegen elkaar op met de beste plekken op je tafel. Zijn de waarden van je plekken te laag? Gooi dan gewoon je tafel om!

Zinga

Vanaf 8 jaar
2 - 4 spelers
+/- 15 min

Rol de dobbelstenen, zoek de juiste combinatie en sla op de bel! Snelheid en reactievermogen zijn van groot belang in deze vrolijke roll & write voor het hele gezin. Wie als eerste 5 getallen op rij afstreept, roept "ZINGA!" en wint.

Dobbel Vouwen

Vanaf 8 jaar
1 - 4 spelers
+/- 20 min

Rol met de dobbelstenen, kruis vakjes aan en… vouw je scorevel! Om met Dobbel Vouwen alle doelsymbolen met elkaar te verbinden, moet je de hoeken van je scorevel omvouwen. Vier verschillende levels aan scorevellen zorgen voor volop dobbelvouwvariatie!

Dit zijn voor het komende voorjaar onze nieuwste spellen. Wil je meer weten over de beste spellen van 2022? Hou dan onze site, Facebook en Instagram in de gaten. Schrijf je hieronder ook in voor de nieuwsbrief en maak maandelijks kans op een spellenpakket t.w.v. € 250.

Over de schrijver

Hoi! Ik ben Peter. Ik werk sinds januari 2021 voor 999 Games als Copywriter Marketing. Ik help de marketingafdeling met campagnes, blogs, spelomschrijvingen en alle andere gevallen waarbij we een taalpurist nodig hebben. Maar ik ben ook al zeker 10 jaar voor 999 Games actief als spellendemonstrator! Ik ben een ontzettende boardgamegeek. Als je me prikt, bloed ik meeples. Mijn favorieten zijn Dominion, Wingspan en Patchwork.