Nieuw Record!

Leestijd: 5 minuten | Geschreven door Pien Bruinsma

Spellenfanaat en directeur Michael Bruinsma is uitermate enthousiast over dit nieuwe record voor zijn bedrijf 999 Games. “Zeer aangenaam verrast komt niet in de buurt van het gevoel dat mij overviel bij het vernemen van het goede nieuws dat ons bedrijf 999 Games maar liefst 7 nominaties voor Speelgoed van het Jaar is toegekend. Een nog nooit vertoonde 7-klapper! Bovendien zijn we in bijna elke categorie vertegenwoordigd. In één woord: geweldig!”

Speelgoed van het Jaar

Al ruim 40 jaar wordt de verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd en nog nooit wist één producent of uitgeverij zoveel nominaties in één jaar in de wacht te slepen. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste prijs in Nederland voor de speelgoedbranche. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld die speelt, beoordeelt en in verschillende leeftijdscategorieën speelgoed en spellen kiest. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog.

Via speelgoedvanhetjaar.nl kan er vanaf 5 september 2017 gestemd worden op de favorieten en maak je kans op speelgoed. De winnaars van Speelgoed van het Jaar worden op 8 november bekend gemaakt.

Alle nominaties op een rijtje

Speed colors

box van het spel speed colors

Leo moet naar de kapper

box van het spel leo moet naar de kapper

Jolly & Roger

box van het spel jolly & roger

30 Seconds Everyday Life

box van het spel 30 seconds everyday life

Agricola Familie Editie

box van het spel agricola

Machiavelli deLuxe

box van het spel machiavelli deluxe

Great Western Trail

box van het spel great western trail

Informatie over de verkiezing

Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. De toepassing van allerlei technische nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een artikel te kiezen.

Dat is een belangrijke reden om de Verkiezing Speelgoed van het Jaar te houden. Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.

banner voor speelgoed van het jaar met de text: stem op jouw favoriet

De vakjury

Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2017”.

Uiteindelijk bepaalt de consument

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te bewonderen op de website speelgoedvanhetjaar.nl. In alle speelgoedwinkels in Nederland liggen flyers die oproepen tot deelname. Van 5 september tot en met 15 oktober kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Winnaars

Het artikel dat de meeste stemmen krijgt, is winnaar. Dat gaat als volgt:

Bekendmaking van de winnaars

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te zien op de website. Van 5 september tot en met 15 oktober kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.
Op 8 november worden de winnaars bekend gemaakt.

winactie voor Leo moet naar de kapper, waar je de leeuw leo een nieuw kapsel moet tekenen

Over de schrijver

Hi, ik ben Pien uit Amsterdam, 28 jaar en moeder van 2 kleine kinderen. Spellen spelen is er bij mij met de paplepel ingegoten en één van mijn grootste hobby's. Niets gezelliger dan met vrienden en familie aan tafel voor een goed spel! Dolblij ben ik dan ook dat ik sinds 2014 bij de leukste spellenuitgeverij van de Benelux aan de slag ben. Deze blog is opgericht om je nog beter wegwijs te maken door spellenland en er zal om de 2-3 weken een verse blog met nieuwe onderwerpen verschijnen. Leuke ideeën? Laat het mij weten via pbruinsma@999games.nl.

Veel lees- en vooral speelplezier!