Carcassonne

Welkom in de middeleeuwen!

Aan de voet van de Pyreneeën ligt de wereldberoemde Franse vestingstad Carcassonne. De rijke historie van deze unieke plek, van de Romeinen, via de Middeleeuwen tot de Romantiek, diende als inspiratie bij het ontwerpen van een van de populairste bordspellen van deze eeuw:

Afbeelding: Carcassonne - De Mist Afbeelding: Carcassonne: De Mist Afbeelding: Carcassonne: De Mist

Carcassone: De Mist

Neem het op tegen een leger aan geesten in deze nieuwe editie van Carcassonne! Dit is de eerste versie van het beroemde tegelspel waarbij je samen moet werken. Je wint gezamenlijk als je de opdrachten voltooit, maar je verliest met z’n allen als er teveel geesten op het speelveld komen. Ook te gebruiken als normale uitbreiding op het basisspel Carcassonne!

Meer over Carcassonne: De Mist

Carcassonne Jubileum Editie

Carcassonne Jubileum - Meeples

Carcassonne bestaat 20 jaar en dat vieren we met deze luxueuze uitvoering. Naast het basisspel bevat Carcassonne Jubileum de mini-uitbreidingen "De Rivier" en "De Abt", 20 nieuwe tegels en speciale stickers om de meeples te decoreren.

Carcassonne Jubileum - Meeples

Carcassonne Jubileum is een fantastisch collectors item voor de echte Carcassonne-fans en -verzamelaars. Deze uitgave is ook een prima manier om nieuwe spelers met Carcassonne kennis te laten maken. De gestileerde vormgeving maakt dit een cadeau bij uitstek.

Het spel Carcassonne

In Carcassonne kruipen de spelers in de rol van Middeleeuwse landheren. Spelers trekken om beurten een tegel. Wegen, steden, weiden en kloosters worden passend aangelegd en vormen gedurende het spel het speelbord. Jij hebt zeven horigen klaarstaan om jouw invloed uit te oefenen. Zet ze slim in en houd je tegenstanders goed in de gaten om Carcassonne te winnen.

Ontdek Carcassonne

Carcassonne bordspel
Carcassonne ridder

Carcassonne gaat verder

Een van de tofste dingen aan Carcassonne zijn de vele beschikbare uitbreidingen op het basisspel. De nieuwe tegels en speelstukken vergroten niet alleen het speelbord maar brengen met de nieuwe spelregels ook een compleet andere dimensie met zich mee.

Ontdek alle uitbreidingen

Carcassonne ridder

Carcassonne Big Box

Met het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen kun je niet om deze Big Box heen. Al deze uitbreidingen kun je met elkaar combineren, dus met deze Big Box speel je nooit twee keer hetzelfde potje. Perfect om je Carcassonne-collectie mee te beginnen of uit te breiden.

Ontdek de Big Box!

Carcassonne Big Box
Carcassonne Around the World

De losstaande spellen van Carcassonne

We verlaten die prachtige Franse stad, het basisspel en de uitbreidingen laten we voor even in de kast liggen en we trekken de wijde wereld in. Met deze 'stand-alone'-spellen van Carcassonne leg je ook nu weer één voor één tegels aan het speelveld. Maar deze spellen bevatten verder een eigen thema, design en unieke spelregels.

Carcassonne Safari

Een enorme stofwolk van een kudde olifanten doemt in de verte op. Stap snel in de jeep en houd je camera in de aanslag.

Carcassonne kids Carcassonne Junior speelbord

Carcassonne Junior

Wil je jonge kinderen kennis laten maken met de wereld van Carcassonne? Dan is Carcassone Junior, een vrolijke versie met versimpelde regels, uitermate geschikt. Tegeltjes leggen is nog nooit zo leuk geweest!

Meer over Carcassonne Junior

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over het basisspel Carcassonne, één van de uitbreidingen, de stand-alones of Carcassonne Junior? Neem dan een kijkje in de FAQ-sectie. Grote kans dat jouw vraag hier al bij staat!

Naar de veelgestelde vragen

s

999 Games nieuws

Video's

×
Carcassonne commercial

Carcassonne-trailer

Je hebt hem vast al eens op TV gezien!

×
Carcassonne Big Box unboxing

Unboxing Big Box

Benieuwd wat er in deze nieuwe versie zit?

Meer video's