Back to school

Leestijd: 3 minuten | Geschreven door Eduard van Bruggenum

En zo blijkt ook de zomer van 2018, legendarisch en zwoel als hij is, niet oneindig te duren. Nu de eerste velletjes van die mooie gebronsde huid eraf vallen besef je dat het weer tijd is om die grijze massa in je hoofd uit zijn siësta te halen en aan het werk te zetten.

De gedachte aan het geluid van de schoolbel bezorgt je alvast koude rillingen.

Schoolspullen

De wekker wordt afgestoft, je gymtas die ruim zes weken daarvoor achteloos in een hoekje werd gesmeten (en kennelijk al een tijdje een paar zeldzame nieuwe levensvormen kweekt), gaat toch maar eens in de was. Ook de te kaften boeken, misschien wel het vervelendste klusje ooit, stapelen zich op. Nee, voor het gros van de mensen is het begin van het schooljaar nou niet per se favoriet.

Bij 999 Games helpen we je graag om de overgang van luieren in je luchtbed naar een houten kont door die vooroorlogse schoolstoeltjes wat minder pijnlijk te maken. Vorig jaar schreven we voor de basisschool al iets over spelend leren. Dit jaar is het Voortgezet Onderwijs aan de beurt. Voor elk schoolvak hebben wij wel iets in de kast staan waarmee je straks je cijfer met een paar tienden kan verhogen. Spiekbriefjes zijn dan niet meer nodig.

Back to school spellenpakket
Biologie

Biologie - Fauna

Genant: pas sinds een maand of twee weet ik dat de term ‘weekdier’ niet slaat op het feit dat een dier maar een week leeft maar op het weke lichaam zonder inwendig skelet. Blijkt dus zomaar dat slakken tot wel acht jaar oud kunnen worden! Deze enorme hiaat in mijn kennis had ik dus nooit gehad als ik vroeger al een potje Fauna had gespeeld. Een educatief spel dat je alles leert over -tja de naam zegt het al- fauna, oftewel het dierenrijk. Dat moet minstens een toets Biologie zijn die je daarmee binnenkopt toch?

Engels - Vrijdag

Misschien moet je dit jaar wel boeken lezen voor je leesdossier Engels? Dan heb je geluk: er staan bibliotheken vol met fantastische titels op je te wachten en een boek lezen is uiteindelijk leuker dan de samenvatting downloaden van scholieren.com. Maar waar moet je beginnen? Voor een stukje inspiratie kan je altijd een potje Vrijdag spelen. Het is gebaseerd op het klassieke werk Robinson Crusoe van Daniel Defoe. Jij bent Vrijdag, de metgezel van de schipbreukeling Crusoe. Aan jou de taak hem te helpen het eiland te overleven en de piraten te verslaan. Dit deckbuilding kaartspel speel je in je eentje en geen twee potje zijn hetzelfde. Kleine disclaimer: Wij raden je wel aan ook echt het boek te gaan lezen, ik denk dat je leraar Engels het slechts spelen van dit kaartspel namelijk niet goed zal rekenen.

Engels
Geschiedenis

Geschiedenis - Machiavelli

Oke, misschien is dit geliefde kaartspel niet altijd even historisch accuraat (de aanwezigheid van magiërs in Florence in de 16e eeuw wordt sterk betwijfeld) maar een potje Machiavelli geeft wel een goed beeld van het politieke gekonkel in een Italiaanse stadstaat in de renaissance. Niccolò Machiavelli schreef in zijn boek Il Principe een handleiding voor hoe je succesvol een vorstendom bestuurt. Speel een paar potjes van dit spel en je komt ook een heel eind. Tip: maak indruk op je leraar Geschiedenis door tussen neus en lippen de term Condotierre in de klas te laten vallen. Gegarandeerd bonuspunten bij een toets of twee.

Scheikunde - Fun labs

Geen spel dit keer maar een Science Kit (binnenkort nieuw in onze collectie). Met deze nieuwe Fun Labs lijn haal je wetenschappelijke experimenten in huis zonder dat je een brandblusser in huis hoeft te halen. Er zijn vier verschillende reageerbuizen waarmee je evenzoveel verschillende substanties met unieke eigenschappen creëert. Makkelijk, leuk en bovenal stukken veiliger dan een gemiddeld practicumlesje bij Scheikunde. Ideaal om alvast weer even te wennen aan witte jasjes en reageerbuizen.

Scheikunde
Economie

Economie - Hoogspanning: het kaartspel

Heb je economie in je pakket en wil je eens inzicht krijgen hoe het voelt om CFO van je bedrijf te zijn? Met Hoogspanning word je aan de top van een energiemaatschappij gezet. In dit geval kiezen we voor het handzamere kaartspel, dezelfde ervaring maar stukken compacter dan zijn grote broer. Natuurlijk kan je boeken lezen, bedrijfsplannen schrijven en sommen maken tot je een ons weegt, het zal je vast een hoop economisch inzicht geven. Hoogspanning is alleen veel leuker en laat je kennismaken met verantwoord en onverantwoord geld uitgeven. Energieveilingen, bluffen, de markt domineren, nieuwe markten openbreken en risicoanalyses maken, dit spel heeft het allemaal.

Dus: als je straks weer schoolinkopen gaat doen, denk dan naast het aanschaffen van je agenda, geodriehoek en een lading schriften ook eens een beetje out of the box. Zorg dat je het jaar goed begint met wat spelend leren. We hebben speciaal een spellenpakket voor je samengesteld waarmee je dit jaar sneller uit de startblokken kan komen. Over een paar maanden kan je dan met opgeheven hoofd het kerstrapport aan de hele familie laten zien.


Over de schrijver

Hoi! Ik ben Eduard, 33 jaar oud uit Amsterdam. Starend in mijn goedgevulde spellenkist, een essentieel onderdeel van ieder gelukkig huishouden, zag ik het licht en maakte een carrièreswitch naar de wereld van bordspellen. Sinds de zomer van 2018 werk ik daarom op de marketingafdeling van 999 games. Dat had ik veel eerder moeten doen.

Veel lees- en speelplezier!

Bekijk ook alle andere blogs!