EEN WERELD VAN SPEELPLEZIER AL 30 JAAR LANG.

Sinds 1990 is 999 Games actief als uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen in de Benelux (en soms ook wereldwijd). In die tijd zijn er honderden verschillende spellen uitgegeven: Bordspellen, kaartspellen, familiespellen en strategische spellen. Bekende titels van 999 Games zijn bijvoorbeeld Catan, 30 Seconds®, Halli Galli, Regenwormen, Machiavelli, Carcassonne en Wingspan. Het totale assortiment is enorm en biedt voor iedereen, jong en oud, beginner of expert, een wereld van speelplezier.

Hoe het ooit begon

Toen Michael Bruinsma al die jaren geleden 999 Games begon, was het aanbod op de spelletjesmarkt in Nederland en België al tientallen jaren nagenoeg onveranderd. Vernieuwing was zeer beperkt. Op de buitenlandse markt was er het aanbod veel omvangrijker en kwamen er ook buitengewoon goede titels uit. Titels die het volgens Michael hier ook uitstekend zouden doen. Volgens hem reden genoeg om daar verandering in te brengen. Hij begon met de distributie van importspellen in de lage landen en gaf ze vanaf 1998 ook in het Nederlands uit.

Een compleet overzicht van 999 Games door de jaren heen vind je hieronder:

Logo 999 Games - 30 Jaar

Bij de oprichting van 999 Games in 1990 werd Michael door sommigen voor gek verklaard. Immers: door de populariteit van computerspellen zou toch niemand meer traditionele gezelschapsspellen willen spelen? Het tegendeel bleek gelukkig waar en inmiddels zijn bordspellen in Nederland en België populairder dan ooit.

Op dit moment is 999 Games een geprofessionaliseerde organisatie met ongeveer 45 medewerkers. Zij zetten zich samen, dag in, dag uit, in om de beste en leukste bordspellen te brengen voor iedereen, voor iedere gelegenheid en op ieder moment.

Een afbeelding van karakters uit verschillende spellen van 999 Games