Hoogspanning: De Eerste Vonken - Bordspel

Vanaf 12 jaar
2 - 6 spelers
+/- 60 min
37 x 27 x 5,2 cm
Strategie:
4,5 sterren
Geluk:
2,5 sterren
Bluf:
2,5 sterren

Het spel

De Eerste Vonken is speciaal ontwikkeld ter ere van de 10e verjaardag van Funkenschlag (als Hoogspanning in Nederland uitgebracht). Het verplaatst de bekende spelmechanismen uit Hoogspanning naar het Stenen Tijdperk.
Maar, De Eerste Vonken is sneller en daardoor directer: Het gebeurt nu en iedere beurt, iedere beslissing telt.

Als clanleider ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je clan tijdens het Stenen Tijdperk. Je moet nieuwe jachttechnieken ontwikkelen en nieuwe kennis opdoen om succesvol naar voedsel te kunnen jagen of om vuur te kunnen maken. Met behulp van deze vaardigheden oogst je genoeg voedsel om je clan te voeden en uit te breiden. Daardoor kun je nieuwe jachtvelden bereiken.

Tijdens het spel sta je steeds voor een veelvoud aan keuzes: welke ontwikkelingskaarten leveren je het meeste voordeel op, wat is het beste moment om je clan op het speelbord uit te breiden en welke jachtgebieden leveren het meeste voedsel op? Het bereiken van nieuwe jachtgebieden of het voor je eigen clan veiligstellen van bepaalde delen van het speelbord zijn belangrijke strategiefactoren. Lege velden zijn goedkoper om te bezetten dan velden die al door andere clans worden bevolkt. Als je als eerste je clan tot 13 leden weet uit te breiden, ben je de winnaar van "De Eerste Vonken".

Veel plezier in het Stenen Tijdperk!

Tactische speeltip(s)

Pas je strategie aan een bepaalde kenniskaart aan en probeer niet alles tegelijk te willen.

Zorg dat je niet teveel voedsel aan het uitbreiden van je clan besteed en zo te weinig overhoudt om ontwikkelingskaarten te kopen.

Probeer te voorkomen dat je van bepaalde gebieden wordt afgesloten. Zo wordt het duurder om daar naartoe uit te breiden.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Great Western trail 2
  • wie is de ezel 1
  • whitechapel 2
  • Andor 6